RIVNINGSARBETE I LILLÅN

-

2019-10-02

Idag utför NBH ett rivningsarbete i Lillån hos privatpersoner. Arbetsledaren Andreas Lundahl är på plats och uppdaterar oss med fler detaljer om projektet.

Ute skiner sensommarsolen och Andreas Lundahl står och inspekterar sin kollega när han kapar de sista delarna av arbetet. Delarna har tillhört ett gammalt garage vars ägare tyckt det varit för litet. Således har NBH blivit kontrakterade av en annan firma, som ska bygga ett nytt och större garage, för att utföra rivning av det tidigare garagets betonggolv.

- Vårt arbete har alltså gått ut på att förbereda inför en gjutning av en ny platta. Vi har därför behövt såga bort den tidigare betongen vilket i detta fall endast behövt tagit oss en dag, förklarar Andreas.

Hur gick ni tillväga?
- För att underlätta arbetet har vi tagit hjälp av en väggsåg, som man styr med hjälp av en dosa på magen. Därefter har vi fått stå och handkapa resterande bitar. Men hade vi inte haft väggsågen hade vi ju fått stått och handkapa allting och inte bara ramen som blev kvar nu – och då hade vi inte varit färdiga idag kan jag lova, säger han och skrattar. Vi började såga 5-6cm med väggsågen under det befintliga golvet i garaget. Sen har vi sågat av den 20cm ramen så vi kunnat lyfta ur den själva. Nu återstår att kapa av det sista av ramen, slänga i allt i containrar, städa och packa ihop.

Vidare berättar Andreas att detta projekt inte är av den avancerade typen. Det är själva processen med att såga i betong som gör att arbetet blir anpassat till utbildade och kunniga yrkesarbetare.

- Detta är ett av mina första projekt efter semestern och det känns jättebra att vara tillbaka och ute och jobba igen. Nu har vi laddat batterierna och ser verkligen fram emot en höst med mycket bra projekt, avslutar Andreas.

DELA INLÄGGET

ÄLDRE INLÄGG

RENOVERING AV STUDENTGATAN 26

Just nu utförs ett renoveringsarbete av studentlägenheterna på Studentgatan 26 i Örebro.

2019-12-20

RIVNINGSARBETE I LILLÅN

Idag utför NBH ett rivningsarbete i Lillån hos privatpersoner. Arbetsledaren Andreas Lundahl är på plats och uppdaterar oss med fler detaljer om projektet.

2019-10-02

NY GARAGEPORT SÅGAS UPP I PÅLSBODA

AQ Special Sheet Metal AB i Pålsboda har ungefär 75 medarbetare och en omsättning på cirka 160 MSEK. Man tillverkar i huvudsak svetsade produkter till fordonsindustrin.

2019-06-07

Visa fler