NY GARAGEPORT SÅGAS UPP I PÅLSBODA

-

2019-06-07

AQ Special Sheet Metal AB i Pålsboda har ungefär 75 medarbetare och en omsättning på cirka 160 MSEK. Man tillverkar i huvudsak svetsade produkter till fordonsindustrin. I takt med att verksamhetens tillväxt ökar behövs större och bättre anpassade lagerlokaler.

Lagerlokalerna skall byggas om invändigt och det skall även öppnas upp för en ny garageport för in- och utforsling av produkter. Idag träffar vi Andreas och Kim från Nerike Bygghåltagning, som tilldelats det sistnämnda uppdraget.

- Först ska vi såga upp en ny garageport för deras lagerlokaler. Efter det ska vi anpassa betonggolvet innanför porten, för att det ska möta marknivån här utanför, som är 12 centimeter lägre, förklarar Andreas.

Kim och Andreas påbörjade arbetet denna veckan, och de räknar med att bli kvar veckan ut.

- Det är ju kortvecka och vi har en hel del kvar att göra. När vi sågat överfogen måste ett stål monteras för att överdelen av väggen inte ska ramla ned. Efter det kan vi fortsätta såga och montera ned resten av den blivande porten, säger Kim.

Att såga upp en fasad som denna kräver rigorösa förberedelser och bara att montera den ställning som sågen skall fästas på tar några timmar.

- Själva sågningen är det lilla arbetet. Innan vi kan sätta igång väggsågen måste vi först montera ställningen som sågen går på, vi måste koppla på vatten för att sågen inte ska gå varm och att det inte ska damma så mycket. När vi väl sågat så skall allt monteras ned igen och väggen skall rivas och fraktas bort, förklarar Kim.  

DELA INLÄGGET

ÄLDRE INLÄGG

RENOVERING AV STUDENTGATAN 26

Just nu utförs ett renoveringsarbete av studentlägenheterna på Studentgatan 26 i Örebro.

2019-12-20

RIVNINGSARBETE I LILLÅN

Idag utför NBH ett rivningsarbete i Lillån hos privatpersoner. Arbetsledaren Andreas Lundahl är på plats och uppdaterar oss med fler detaljer om projektet.

2019-10-02

NY GARAGEPORT SÅGAS UPP I PÅLSBODA

AQ Special Sheet Metal AB i Pålsboda har ungefär 75 medarbetare och en omsättning på cirka 160 MSEK. Man tillverkar i huvudsak svetsade produkter till fordonsindustrin.

2019-06-07

Visa fler